Aktuellt om elmarknaden

Just nu är det höga elpriser med kraftiga svängningar och många funderar kring sina elavtal. Här har vi samlat information om läget och vad vi kan erbjuda dig.

Varför är priserna höga och svängiga?

Det finns flera orsaker till prisutvecklingen. Via denna länk kan du läsa om detta på Energimarknadsinspektionens hemsida. (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Hur kan jag sänka min elförbrukning?

Via denna länk har vi samlat några råd.

Vilka typer av elavtal kan Karlskoga Energi & erbjuda?

Vi erbjuder i nuläget enbart rörligt elpris. 

Läs mer om vårt rörliga elpris som heter Karlskoga Rörligt.

Kan jag teckna ett elavtal med fast eller förvaltat pris hos er?

Nej tyvärr. Det osäkra läget på elmarknaden just nu med kraftiga svängningar gör att vi inte kan prissäkra el för att erbjuda fasta eller förvaltade elpriser till dig som vill teckna ett nytt elavtal. Vi bryter däremot inga elavtal så för dig som redan har ett fast eller förvaltat elpris löper det självklart vidare.

Kan jag teckna elavtal med timpriser hos er?

Nej, idag erbjuder vi inte elavtal med timpriser.

Vad behöver jag tänka på när jag ska byta till ett elavtal hos er?

Det är viktigt att kolla uppsägningstid och bindningstid på ditt nuvarande elavtal om du har det hos någon annan elleverantör än hos oss.

Glöm inte att meddela oss om du producerar el med solceller, då ersätter vi även för överproduktion. Läs mer om solceller här. 

Energirådgivning

Har du funderingar på hur du kan sänka din elförbrukning eller andra frågor kring energi och klimat så kan du vända dig till Karlskoga kommuns Energi- och klimatrådgivning. Du får kostnadsfri och opartisk hjälp att titta på just dina förutsättningar och hur du kan spara energi.

Länk till Energi- och klimatrådgivning (extern länk, öppnas i nytt fönster)