Elpriskompensationen för december - februari

Nu har vi betalat ut kompensationen som gäller för december till och med februari.

Hur får jag mina pengar?

Du som har rätt till elpriskompensation för december-februari kommer att få dina pengar genom en engångsutbetalning från oss under maj månad. En eventuell ersättning för mars månad betalas ut vid ett senare tillfälle.

Hur vet jag vilket belopp jag kommer få?

Du har fått en faktura från oss med ett kreditbelopp, det vill säga en summa med ett minustecken framför. Det visar hur mycket du får tillbaka i elpriskompensation.

Kan ni dra av beloppet på min nästa faktura?

Nej, kompensationen och din ordinarie faktura från oss hanteras var för sig. Du kommer att få en utbetalning under maj månad med det belopp du ska ha tillbaka för elpriskompensationen. Fakturan med förfallodatum i slutet av maj ska betalas som vanligt.

Anledningen att vi gör på detta sätt är att alla kunder ska få tillbaka sina pengar snabbt. Om vi skulle göra avdrag får en del kunder återbetalningen uppdelad på flera olika fakturor eftersom elförbrukningen sjunker under den varmare delen av året. Det innebär att beloppet på fakturan inte skulle räcka till för att dra av hela summan vid ett tillfälle.

Hur betalas pengarna ut?

Du som har ett konto registerat hos Swedbanks betalningstjänst SUS får pengarna insatta direkt på ditt konto. Är du inte ansluten får du en utbetalningsavi istället. Det är kostnadsfritt att lösa in avin online, instruktioner finns på SUS webbsida (se länk nedan). Om du löser in avin hos ett ombud tillkommer en avgift.  

Via denna länk kan du lösa in din avi. (Extern länk, öppnas i nytt fönster.)

Hur funkar det för mig som har autogiro?

Du kommer att få dina pengar insatta på det konto som finns registrerat.