Driftinformation

Driftinformation

Pågående

Fjärrvärmeläcka Klarbärsvägen-Odonvägen

Vi har en fjärrvärmeläcka på Klarbärsvägen/Odonvägen. Den kommer att åtgärdas i augusti.

Vid akuta problem ring vår kundtjänst på telefon 750 100. Utanför våra öppettider når du oss på journumret 750 200. 

Avslutade

Vattenläcka På grund av en stor vattenläcka på Källmossvägen kommer vi stänga av vattnet på Källmossvägen 1-3 samt Brickegårdsvägen 2-15 mellan klockan 10.00-20.00 idag 2019-07-17. Planerat driftavbrott Gelleråsen, Timsbro På grund av säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Gelleråsen, Timsbro vilket medför begränsad/ingen tillgänglighet under tiden för avbrottet. När: 2019-07-12 kl 13:00-14:00 Frågor och ev synpunkter kring driftavbrottet till: felanmalan.stadsnat@karlskogaenergi.se Brand på Mosserud På grund av brand så håller vi stängt idag(11/7) och imorgon(12/7) preliminärt fram till klockan 12 på Mosseruds återvinningsanläggning. Branden startade i en hög på sorteringsplanen där det lagrades industriavfall och spred sig senare även till en hög med främst med uttjänta möbler. På morgonen den 11 juli är ursprungsbranden släckt och det brinner mycket begränsat i högen med uttjänta möbler. Det som kvarstår av branden kommer med all sannolikhet släckas under dagen idag (11/7). På grund av branden luktar det just nu rök i större delar av Karlskoga. Röken är inte farlig, men skulle man besväras av doften uppmanas man att stänga fönster och ventilation. Driftstörning Bjurtjärn Felsökning pågår Strömavbrott Kojnäset Felsökning pågår Strömavbrott Rådehult Felsökning pågår Strömavbrott Aggerud och Finnebäck mfl Strömavbrott i del av Aggerud, Finnebäck, Äspenäs, Blinäs och Tällekullen. Felsökning pågår Driftstopp tankstationer Mosserud och Rosendal

Torsdagen den 27/6 kommer Allkort att utföra ett underhållsarbete i systemet. Detta innebär att systemet är stängt mellan 04.00 och 06.00.

Under den aktuella tidsperioden kommer det inte vara möjligt att logga in i Allkort. Tankningar kommer kunna göras med bankkort och lokalkort, dock kommer smartkort inte att fungera under tiden vilket innebär att det inte går att tanka med dessa på tankstationerna Mosserud och Rosendal.

Planerat driftavbrott Karlskoga Stadsnät Pga kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Rosendal, Sandviken (Norr om E18) vilket medför begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet. Driftstörning Felsökning pågår Fabriksgatan, Skrantahöjdsvägen & Melkavägen Driftstörning Hyttfallslinjen mot Utterbäck är förnävarande strömlös Felsökning pågår felsökning avslutad alla kunder normal drift Planerat strömavbrott Utterbäcksvägen 27-36 Planerat strömavbrott för kunder boende vid Utterbäcksvägen 27-36. Planerat avbrott ip-TV Pga kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder som påverkar ip-tv för samtliga kunder i stadsnätet. Detta kan medföra begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet. Strömavbrott från Gälleråsen till Kedjeåsen Felsökning pågår Driftstörning På grund av ett strömavbrott i nod så hade vi en driftstörning i området Stråningstorp mellan klockan 10.05 och 10.10 under förmiddagen. Felet är nu åtgärdat. Biogasmacken på Mosserud tillfälligt stängd

Tankstationen för biogas är stängd för närvarande på grund av underhållsarbeten. 

Vi hänvisar till tankstationen i Rosendal under tiden. 

Strömavbrott Granbergsdal mfl Felsökning pågår Strömavbrott i Bjurtjärn Avbrott från Åsbergsviken till Granviken och Kojnäset. Även avbrott från Dalåsen till Färnbotten. Nu är det bara kunder i Färnbotten som fortfarande är strömlösa. Alla andra kunder har fått strömmen tillbaka. Orsaken till avbrottet är ett kabelfel på en högspänningskabel i Färnbotten. Reparationen pågår. Planerat avbrott

Vi behöver göra en felsökning på en fjärrvärmeledning. Detta påverkar kvarteret Ringblomman och Resedan som blir utan värme och varmvatten under cirka 15-30 minuter under förmiddagen på måndagen den 10 juni.

Planerat strömavbrott i Stråbergsmyren Planerat strömavbrott för kunder boende i Stråbergsmyren och Bofallet. 24st kunder berörs av avbrottet. Strömavbrott från Fisksjön till Linnebäck och Bodalen. Felsökning pågår Strömavbrott från Gälleråsen till Kedjeåsen Avbrott för kunder i Tavlan, Rishöjden, Dalsmund, Mossberga, Kedjåsen och Immen. Felsökning pågår. Planerat driftstopp Mosseruds tankstation

Under tiden 25 maj - 2 juni genomför vi en revision av anläggningen vilket innebär att det inte går att tanka biogas vid tankstationen på Mosserud. Vi hänvisar istället till tankstationen i Rosendal som kommer att vara öppen under hela tiden.  Måndagen den 3 juni ska tankstationen på Mosserud vara igång som vanligt igen.

Planerat driftavbrott området Aggerud, Baggängen, Storängen Pga kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder sker ev driftavbrott/störningar i området Aggerud, Baggängen, Storängen. Detta kan medföra begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet. När: 2019-05-23 kl 04:00-06:00 Planerat avbrott Tisdag den 21 maj mellan 8-16 är det avbrott i fjärrvärmeleveransen på Kilstavägen 10,12,15, Karlbergsvägen 1 samt Hallänningsgatan 19 på grund av reperationsarbete av ett rör på Kilstavägen. Strömavbrott från Botorp till Linnebäck och vidare mot Bodalen Strömavbrott i Botorp, Högåsen , Holmtorp, Stråbergsmyren, Linnebäck och Bodalen. Felsökning pågår Normaldrift Fel på högspänningsledning reparerad Driftstörning Avbrott i högspänningsledning mot Kväggen och Kojnäse, reparation pågår. Driftavbrott Torsdagen den 25/4 mellan 8.00-20.00 är det ett avbrott i fjärrvärmeleveransen i nedre skrantaområdet. Berörda fastighetsägare har meddelats via brev. Planerat leveransavbrott av vatten

Vi behöver utföra ett underhållsarbete i en dricksvattenstation. Det innebär att du som bor i Lonnen, Klastorp och Gälleråsen påverkas under natten mellan tisdag 23 april klockan 22.00 och onsdag 24 april klockan 06.00. Under denna tid är vattnet avstängt.

Du som bor i Klastorp blir även utan vatten onsdag 24 april klockan 11.00-14.00.

Tänk på att bunkra upp med vatten inför avbrotten om du har stora behov, till exempel till djur. Vi kommer även att ställa ut vattentankar på parkeringen vid Lunedets camping.

Efter ett avbrott kan det vara bra att låta vattnet spola ett tag för att få bort eventuell missfärgning.

Underhållsarbete i dricksvattenstation Påverkar dig som bor i området Lonnen, Klastorp och Gälleråsen. Arbetet utförs under natten mellan tisdag 23/4 kl.22.00 - onsdag 24/4 kl 06. Under denna tid är vattnet avstängt. Du som bor i Klastorp blir även utan vatten på onsdag 24/4 kl11-14. Vattentankar ställs ut på parkeringen vid Lunedets camping. Efter ett avbrott kan det vara bra att spola ett tag för att få bort eventuell missfärgning. Strömavbrott från Stockforsen till Immen Strömavbrott för kunder i Enbärsfallet, Västra Kärne, Östra Kärne, Kedjeåsen, Sandtorpet och Immen. 120st kunder berörs av avbrottet. Felsökning pågår. Driftstörning En del adresser är fortfarande påverkade efter gårdagens kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder i området Centrum, Rävåsen. Felsökning pågår. ******************************* Felet avhjälpt Planerat driftavbrott centrum, Rävåsen

Pga kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder sker ev driftavbrott/störningar i området Centrum, Rävåsen. Detta kan medföra begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet.

När: 2019-04-11 kl 05:00-06:00

Strömavbrott Utterbäck Strömavbrott för kunder i Hyttfallet och Utterbäck. Felsökning pågår. Strömavbrott Granbergsdal mm

Uppdatering kl 15.00:
Felet är åtgärdat och alla har strömmen tillbaka.

***************

Uppdatering kl 14.40:
Strömmen är tillbaka mellan Gälleråsen och Granbergsdal. Mellan Granbergsdal och Karlsdal kvarstår problemet. 

***************

Vi har ett strömavbrott från Gälleråsen mot Granbergsdal och Lerängen och mot Karlsdal.

Felsökning pågår.

Driftstörningar som påverkar AllTele och Universal

Just nu är det driftstörningar som påverkar AllTeles och Universals kunder. 

Det har gjorts ett driftjobb vilket har medfört problem och felsökning pågår. Felet ligger utanför Karlskogas stadsnät.

Elhandelsföretag ringer runt i Karlskoga

Vi får många frågor från kunder som blivit uppringda av ett företag som vill sälja elavtal. De erbjuder samtidigt samfakturering, vilket innebär att de fakturerar både elhandel och elnät. Flera kunder har i samband med detta uppfattat att företaget sagt sig ha tagit över Karlskoga Elnät, detta stämmer inte.

Vi vill också vara tydliga med att de inte kan fakturera vatten & avlopp, renhållning och fjärrvärme vilket innebär att man även fortsatt får en faktura från Karlskoga Energi & Miljö. 

Planerad strömavbrott Solåkersvägen

På grund av byte av ett kabelskåp sker ett planerat strömavbrott på Solåkersvägen. 

Berörda adresser är: Solåkersvägen 2, 3, 4, 5, 6 och 8

 

Driftstörning internet för företag

För närvarande har vår leverantör av internetkapacitet till Karlskoga problem med höga svarstider, till följd av en överbelastad länk. De jobbar på att lösa felet så fort som möjligt.

*** Felet verkar vara avhjälpt, vi inväntar klarrappport från leverantören***

Fakturor försenade i mars

Uppdatering:

Man har nu hittat felet och fakturorna är på väg ut. E-fakturorna går ut idag eller i morgon beroende på vilken bank man har. Pappersfakturan dröjer några dagar innan de når kund med tanke på postgången som tar en viss tid.

***************

Våra fakturor har ännu inte skickats ut den här månaden. Vår utskriftsleverantör håller på att felsöka och vi hoppas att det snart ska vara löst och att du får din faktura.

Planerat driftavbrott Stråningstorp

På grund av säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Stråningstorp vilket medför begränsad/ingen tillgänglighet under tiden för avbrottet.

När: 2019-03-06 kl 12:00-12:05

Frågor och ev synpunkter kring driftavbrottet skickas till: felanmalan.stadsnat@karlskogaenergi.se

Planerat driftavbrott Linnebäck mm

På grund av säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Gottebol, Linnebäck, Stonehill och Stråbergsmyren vilket medför begränsad/ingen tillgänglighet under tiden för avbrottet.

När: 2019-03-06 kl 12:05-12:10

Frågor och ev synpunkter kring driftavbrottet till: felanmalan.stadsnat@karlskogaenergi.se

Vattenläcka på Vindarnas väg

Uppdatering 2019-02-20

Läckan är lagad och vattnet är åter påsläppt. Det finns dock risk för missfärgat vatten i området och även i kringliggande områden. Vattnet blir klart igen om du spolar i kranen en stund.

***********************

Vi har en vattenläcka på Vindarnas väg. Läckan är lokaliserad och reparationsarbetet är påbörjat.

Vattnet kommer att stängas av under eftermiddagen/kvällen vilket innebär att flera fastigheter på Vindarnas väg blir helt utan vatten. Vi vet i nuläget inte när vattnet kan släppas på igen.

Vattentank kommer att ställas upp längst Vindarnas väg.

Arbetet kan medföra missfärgat vatten även i kringliggande områden.

Fjärrvärmeläcka Bladvägen/Frövägen

Uppdatering 2019-04-10 kl 14.00

Arbetet är nu avslutat och cirkulationspumparna kan slås igång igen. I vissa fall kan man behöva lufta sina element om det har kommit in luft i systemet. 

********************

Uppdatering 2019-02-19

Läckan är nu lokaliserad och kommer att åtgärdas så snart det går med tanke på årstiden. 

********************

Vi har en fjärrvärmeläcka på Bladvägen-Frövägen och ber fastighetsägare att titta om något avviker inne i fastigheten, exempelvis att det läcker vatten från element eller fjärrvärmecentral. Kontakta i så fall oss på telefon 0586-750 100 alternativt 0586-750 164.

Vår personal kommer att röra sig i området och kan behöva gå in på enskilda tomter. 

Planerat driftavbrott

På grund av underhållsarbete sker driftavbrott i områdena Bregården och Nedre Skranta vilket medför begränsad/ingen tillgänglighet under tiden för avbrottet.

När: 2018-12-20 kl 03:00-07:00

Planerat driftavbrott Sandviken mm

Med anledning av kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Sandviken, Immetorp, Flottnäset och Backa den 13 december. Detta medför begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet.

 

Planerat driftavbrott Bråten

Med anledning av kapacitets- och säkerhetshöjande åtgärder sker driftavbrott i området Bråten den 11 december. Detta medför begränsad/ingen tillgänglighet, under tiden för avbrottet.

Planerat driftavbrott i hela Karlskoga

Nu på måndag den 10 december mellan klockan 10.00-11.00 sker ett planerat driftarbete i stadsnätet, då vår kommunikationsoperatör ska utöka kapaciteten mot Karlskoga. Under cirka 15 minuter blir det ett avbrott på Internet och TV för samtliga privatkunder. Under hela arbetet kan störningar förekomma.

Planerat strömavbrott Utterbäck

Ett planerat strömavbrott sker för kunder i Södra Utterbäck. Åtta kunder berörs av avbrottet.

Lägre vattentryck Villingsberg

Ondagen den 5 december sker ett planerat strömavbrott i Ellevios nät i Villingsbergsområdet. Detta medför att kunder som är anslutna till det kommunala vatten- och avloppsnätet kommer att uppleva ett försämrat vattentryck under tiden för avbrottet.