Driftinformation

Avslutade

Pantmaskinen på Mosserud stängd den 23 juni

Den 23 juni sker service och en större rengöring av Pantamera-maskinen på Mosserud. Maskinen kommer vara stängd hela dagen vilket innebär att du inte kan panta hos oss den dagen.

Fortsatt reparationsarbete på vattenledning Rävåsen

Tisdagen den 21 juni klockan 22 stänger vi av vattnet vid vattentornet på Rävåsen igen för att fortsätta det påbörjade reparationsarbetet. Detta kan medföra att kunder i centrala Karlskoga blir utan vatten. Om det skulle inträffa kommer vattentankar att ställas ut i berörda områden. I samband med arbetet finns risk för missfärgat vatten i hela Karlskoga. Arbetet beräknas bli klart under natten men missfärgat vatten kan förekomma i några dagar därefter. Spola en stund i kranen så blir vattnet klart igen. 

Planerat driftavbrott fjärrvärme

Den 15 juni sker ett planerat driftavbrott för repration av en läcka på fjärrvärmenätet. Detta påverkar Nickkällan, Hantverksgatan, Bregårdsgatan, Värmlandsvägen och Gustavsgatan. Under tiden för avbrottet kommer berörda adresser inte att ha tillgång till värme och varmvatten. 

Planerat underhållsarbete på VA-ledning vid Nobel

Tisdagen den 14 juni klockan 08.00 kommer vi att stänga av vattnet vid Nobelområdet för underhållsarbete på en VA-ledning. Arbetet beräknas vara klart klockan 16. 

Nobelhallen och Nobelstadion påverkas av vattenavstängningen. 

Missfärgat vatten kan förekomma i området runt Nobel. Spola i kranen en stund så blir vattnet klart igen. 

Driftstörning Strömavbrott i Sandviken, Immetorp mfl. Planerat driftavbrott Linnebäck och Degerfors

För att öka kapaciteten och stabiliteten i stadsnätet utförs ett planerat driftavbrott i Linnebäck samt Degerfors onsdagen den 8 juni klockan 04:00-06:00. Svartfiber påverkas ej.

Ditt vatten kan påverkas av reparationsarbete

Tisdagen den 7 juni klockan 22 stänger vi av vattnet vid vattentornet på Rävåsen för reparationsarbeten. Detta kan medföra att kunder i centrala Karlskoga blir utan vatten. Om detta skulle inträffa kommer vattentankar att ställas ut i berörda områden. I samband med arbetet finns risk för missfärgat vatten i hela Karlskoga. Arbetet beräknas bli klart under natten men missfärgat vatten kan förekomma i några dagar därefter. Spola en stund i kranen så ska det försvinna. 

Test av sprinklers kan orsaka missfärgat vatten

Måndagen den 30 maj och onsdagen den 1 juni testar man sprinklers på Boforsområdet. 

I samband med arbetet finns risk för missfärgat vatten i områdena runt Bofors Industriområde. Låt vattnet flöda i kranarna en liten stund så försvinner missfärgningarna inom kort.

Driftstörning internet i område Aggerud

Uppdatering 2022-05-25 kl 13.20
Felet är åtgärdat.

Upplever du fortsatt problem med din internetuppkoppling vänligen kontanta din tjänsteleverantör. 

*****************

Vi har en driftstörning på internet som berör privatpersoner i området Aggerud. Felsökning pågår.

Vattenläcka Margaretavägen På grund av en vattenläcka i Margaretavägen kommer vi att behöva stänga vattnet inom kort, under tiden för reparationsarbetet. En del fastigheter blir utan vatten men det är även risk för missfärgat vatten i området. Förhoppningsvis ska läckan gå att åtgärda under eftermiddagen/kvällen. Upplever man missfärgningar i vattnet, låt det flöda i kranarna en stund så försvinner det inom kort. Driftstörning Norra Linjen Kort avbrott för kunder på Norra Linjen. Källmo, Tavlan , Kedjeåsen , Mossberga Elpriskompensationen dras inte av på din ordinarie faktura

Vi får många frågor om elpriskompensationen kommer att dras av på fakturan som ska betalas i maj. Det gör den inte, de hanteras var för sig. Du kommer att få en utbetalning under maj månad med det belopp du ska ha tillbaka för elpriskompensationen. Fakturan med förfallodatum i slutet av maj ska betalas som vanligt.

Anledningen att vi gör på detta sätt är att alla kunder ska få tillbaka sina pengar snabbt. Om vi skulle göra avdrag får en del kunder återbetalningen uppdelad på flera olika fakturor eftersom elförbrukningen sjunker under den varmare delen av året. Det innebär att beloppet på fakturan inte skulle räcka till för att dra av hela summan vid ett tillfälle.