Driftinformation

Pågående

Driftstörning tryckstegringsstation Svartbacken På grund av ett reparationsarbete av en pump i vår tryckstegringsstation i Svartbacken, så kommer en del fastighetsägare där kunna uppleva ett försämrat vattentryck en tid framöver.

Planerade

Planerat driftavbrott stadsnät företagstjänster 2024-04-15

På grund av kapacitetshöjande åtgärder sker driftavbrott på företagstjänster vilket medför kortare avbrott/störningar under tiden för arbetet.

När: 2024-04-15 klockan 04:00-06:00

Planerat avbrott fjärrvärme Baggängen och Stråningstorp 24 april

På grund av underhållsarbete på fjärrvärmenätet sker ett planerat avbrott i fjärrvärmeleveransen. 

Tid: 24 april klockan 20.00 - 25 april klockan 06.00

Samtliga villakunder på följande gator berörs av arbetet: Klarbärsvägen, Rönnbärsvägen, Odonvägen, Halmvägen, Bladvägen, Axvägen, Frövägen, Groddvägen, Stjälkvägen och Stråvägen.

Under tiden för arbetet har berörda fastigheter inte tillgång till värme och varmvatten.

Avslutade

Driftstörning Norr om Gälleråsen Felsökning Pågår. Strömavbrott i stora delar av Karlskoga

Klockan 10.15: Felet är nu åtgärdat och alla ska ha strömmen tillbaka. 

Klockan 10.05: Felet är identifierat, det är ett fel i överliggande nät. Reparationsarbete pågår.

Klockan 09.50: Vi har ett större strömavbrott där stora delar av Karlskoga är drabbade. Felsökning pågår. 

Driftstörning Östra Linjen Felsökning pågår på östra linjen, Granbergsdal, Öfalla, Utterbäck, Lersjön, Karlsdal, Rådehult m.m Driftstörning Felsökning pågår på östra linjen, Granbergsdal, Öfalla, Utterbäck, Lersjön, Karlsdal, Rådehult m.m Driftstörning Vi har en vattenläcka vid Gesällgatan som kommer att lagas under kvällen/natten. Vattnet stängs av kl. 22:00. Under tiden för reparationsarbetet blir boende på Gustavsgatan 11,13,15 och 17 samt Mekanikergatan 2 och 4 utan vatten. Efter arbetet är klart finns risk för missfärgat vatten i området, då kan man låta vattnet flöda i kranarna en stund så försvinner missfärgningarna inom kort. Service av pantmaskinen på Mosserud den 20 mars

Onsdagen den 20 mars kommer service och rengöring av pantmaskinen att utföras mellan klockan 13-15. Under tiden för arbetet går det inte att panta. 

Driftstörning Timsbron/ Gelleråsen På grund av ett arbete med en vattenledning vid Timsbron idag onsdag 20/3, så kommer fastigheter i Timsbron/Gelleråsen att bli utan vatten en stund under dagen. Vattnet stängs ca klockan 10,00 och släpps på igen så snart arbetet är klart. Berörda fastighetsägare har fått lapp med information i brevlådan. Efter arbetet finns risk för missfärgat vatten i området, upplever man detta kan man spola i kranarna en stund så försvinner missfärgningarna inom kort. Kundcenter stänger klockan 12.00 den 20 mars

Onsdagen den 20 mars stänger vårt kuncenter klockan 12.00 på grund av personalutbildning. Du kan hantera många ärenden i självserviceportalen eller via appen.

Vid felanmälan ring 0586-750 200.

Driftstörning Östra Linjen Granbergsdal - Skråmmen Karlsdal - Utterbäck är strömlöst. Felsökning pågår Avbrott i fjärrvärmeleveransen Storängens handelsområde

Onsdagen den 13 mars klockan 8-18 sker ett planerat avbrott i fjärrvärmeleveransen till Storängens handelsområde då provning av den nya fjärrvärmeledningen kommer att genomföras. Under avbrottet har berörda fastigheter inte tillgång till värme och varmvatten.

Planerat Driftavbrott Fredag 8/3 Björkmo/Södra Ängen/Östra Berg Fredag 8 Mars klockan 10.00 - 12.00, I samband med förbättringsarbeten för att minska oaviserade avbrott behöver vi tyvärr göra ett kortare avbrott för elleveransen i Björkmo, Södra Ängen och Östra Berg. Driftstörning Felsökning Driftstörning Felsökning Driftstörning Felsökning västra Karlskoga Vattenläcka Björkhagsvägen Vi har en vattenläcka i Björkhagsvägen som kommer att åtgärdas imorgon fredag 1/3. Vi kommer att stänga av vattnet ca kl 10,00. De fastigheter som blir utan vatten under tiden för arbetet är Björkhagsvägen 14 A- 24. Man kan då tänka på att tappa upp vatten innan avbrottet för behov under dagen som kaffekokning och toalettbesök. Efter arbetet finns risk för missfärgat vatten i området, upplever man detta kan man spola i kranarna en stund så försvinner missfärgningarna inom kort. Driftstörning Vi har en vattenläcka vid Stackfallsvägen som kommer att lagas under eftermiddagen. Under tiden för reparationsarbetet blir boende på Stackfallsvägen 25-35 samt Bergmästarevägen 32 utan vatten. Efter arbetet är klart finns risk för missfärgat vatten i området, då kan man låta vattnet flöda i kranarna en stund så försvinner missfärgningarna inom kort. Driftstörning Norra linjen samt Södra linjen. Fel hittat! Reparation pågår. Avbrott för Tavlans kapell Halka medför försenad avfallshämtning

Vi har problem att tömma avfallskärlen i vissa områden på grund av rådande väder med plusgrader och regn samt att det inte är halkbekämpat. Det gäller främst landsbygden i Karlskoga och Storfors men även ett antal gator i centrala Karlskoga. 

Detta har påverkat avfallshämtningen onsdag och torsdag denna vecka och kommer även att påverka fredagens tömningar.

Har du inte fått dina kärl tömda enligt schemat under de här dagarna så återkommer vi och gör ett nytt försök efter helgen. Blir det fullt innan vi kan tömma dina kärl går det bra att ställa en försluten sopsäck bredvid kärlen så tar vi med den när vi kommer fram. 

Planerat Elavbrott Torsdag 22/2 Norra Linnebäck till Västra Boviken Torsdag 22 Februari klockan 10.00 - 12.00, I samband med förstärkning och förbättringsarbeten för att minska oaviserade avbrott behöver vi tyvärr göra ett kortare avbrott för elleveransen i vissa delar av Norra Linnebäck, Åsbergsviketorp, Åsbergsviken, Jonsbo, Dammby, Östra Boviken samt Västra Boviken. Akut åtgärd mellan Äspsätter och Hållsjön På grund av ett akut underhållsarbete måste vi tyvärr bryta elleveransen till Hållsjön, Björndalen, Malmhöjden, Mossberga, Dalsmund, Slätten och Äspsätter en kortare stund. Avbrottet beräknas ta ca 40 minuter med start kl 10.00 Akut åtgärd Bjurtjärnslinjen Akut åtgärd Bjurtjärnslinjen. Vi behöver bryta elen till kunder i Södra Ullvettern, Bjurtjärns Gård samt Färnbotten en kort stund för en akut åtgärd på matande ledning. Avbrottet beräknas ta ca 30 minuter med start klockan 10.30.