Aktivera timavläsning av din elmätare

Vill du se när på dygnet du använder mest och minst el? Vi kan aktivera din elmätare för timavläsning så att du kan följa förbrukningen i vår app.

Genom timavläsning kan du följa din förbrukning timme för timme i vår app. Det gör det lättare att få koll på elanvändningen och hitta energitjuvar.

Alla nya elmätare är anpassade för timavläsning men du behöver anmäla till oss att du vill aktivera funktionen. Det är kostnadsfritt för dig.

Observera att timavläsning inte ska förväxlas med elavtal med timpris. Vi erbjuder inte den formen av elavtal i nuläget. Om du har ett elavtal hos oss så påverkas inte priset av att du aktiverar timavläsning. Elavtalen hos oss har samma pris dygnet runt.  

Observera att du inte kan ändra tillbaka från timavläsning till månadsavläsning.

Var kan jag följa förbrukningen?

När funktionen är aktiverad kan du se förbrukningen timme för timme endast i appen. Det går tyvärr inte på Mina sidor.

Går det att följa elförbrukningen i realtid?

Inte per automatik för att du väljer att aktivera timavläsning. Det som är kostnadsfritt från oss är att du kan se en redovisning av förbrukningen timme för timme när ett helt dygn är avslutat. Du kan alltså se redovisningen för den 4 oktober först under dagen den 5 oktober.

Om du vill följa förbrukningen i realtid behöver du skaffa en tredjepartstjänst som du kopplar samman med HAN-porten på din elmätare.

Elförbrukningen redovisas timme för timme med staplar

Hur anmäler jag att jag vill ha timavläsning?

Fyll i formuläret via denna länk.

Vi aktiverar alla så fort vi kan men beroende på hur många som vill ha funktionen kan det ta upp till några veckor.

Funkar det även om jag inte har ett elavtal hos Karlskoga Energi & Miljö?

Ja det gör det, men om du har ett elavtal hos en annan leverantör än Karlskoga Energi & Miljö rekommenderar vi att du först kontrollerar med dem om en ändring till timavläsning har någon påverkan på ditt elhandelsavtal. Vissa elhandlare lägger automatiskt om de kunder som har timavläsning till timprisavtal.

Hur vet jag att det har blivit aktiverat?

Du behöver ladda hem vår app om du inte redan har den. Den är kostnadsfri.

Via denna länk kan du läsa mer om appen.

När timavläsningen är aktiverad kommer du att se det under Mitt hem/El. Så kika in där med jämna mellanrum och se om det blivit aktiverat.