Registrering av vattenmätarställning
Du kan välja att registrera dina mätvärden i vår app eller på Mina Sidor. Vi behöver få in dina uppgifter minst en gång per år för att din faktura ska bli rätt.
Tidigare har vi postat så kallade avläsningskort hem till dig som du har fyllt i och postat tillbaka till oss. Nu tar vi istället emot din vattenmätarställning digitalt. Det är inte bara enkelt och bekvämt - det ger en tidsbesparing i alla led och är också bättre för miljön.
Du ska registrera din mätarställning minst en gång per år, men ju oftare desto bättre. Du väljer själv tidpunkt för registreringen.
Hur går jag tillväga för att registrera min mätarställning digitalt?
App
Enklast är att fylla i värdena i vår app.
När du har loggat in i appen, klicka på Mitt hem i den nedre menyn och välj därefter Vatten & Avlopp. Klicka på Skicka in avläsning.
Här kan du läsa mer om appen och hur du laddar ner den. Den är självklart kostnadsfri.
Ladda ner appen direkt via denna sida.
Mina sidor
Om du av någon anledning inte kan ladda ner vår app går det också bra att registrera din avläsning på Mina sidor här på vår hemsida.
Hur gör jag om jag inte kan hantera de digitala alternativen?
Om du inte har möjlighet att registrera dina värden digitalt så hör du av dig till vårt kundcenter, telefon 0586-750 100 eller mail kundtjanst@karlskogaenergi.se
Vilka siffror ska jag registrera?
Du ska registrera samtliga siffror som mätaren visar förutom eventuella nollor som står först. Glöm inte att ta med kommatecknet och decimalerna där efter.
Företag och föreningar
För närvarande är det enbart privatkunder som kan registrera mätvärden i appen. Du som ska registrera mätvärden för företag eller förening använder som tidigare Mina sidor eller kontaktar vårt kundcenter så hjälper vi dig.
Varför ska jag registrera mina mätvärden?
Det är utifrån din senast registrerade avläsning som vi beräknar fram en årsförbrukning som ligger till grund för faktureringen framåt i tiden. Om det var längesedan du läste av och registrerade din mätarställning kan du få betala efter en felaktig förbrukningskurva.
Exempel 1: Du har förbrukat mindre än vi har beräknat utifrån senaste registreringen. Då betalar du mer än du behöver. Pengarna återbetalas efter nästa registrering, men under tiden har du betalat onödigt mycket.
Exempel 2: Du har förbrukat mer än vi har beräknat utifrån din senaste registrering. Då får du betala in mellanskillnaden när det upptäcks, vilket kan bli en oväntad utgift.