Ladda hemma

Det säkraste och mest effektiva sättet att ladda din elbil eller laddhybrid hemma är att använda en laddbox som är anpassad för laddning i hemmet.

Tillsammans med vår samarbetspartner Mer erbjuder vi laddboxar för smidig och trygg hemmaladdning. Som kund får du också tillgång till Mer's publika laddnätverk i Sverige och Norge. Det ska vara enkelt att köra elbil oavsett var du befinner dig.

Läs om Mer här (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Marknadsledande laddboxar

Laddboxarna vi erbjuder är från välkända varumärken och de är speciellt anpassade för laddning i hemmet. De passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden oavsett märke. Laddboxen har inbyggda säkerhetsfunktioner där du laddar till ordinarie elavtalspris. En uppkopplad laddbox ger dig som kund möjlighet att få statistik och en bra översikt över din förbrukning.

Läs mer om våra laddboxar 

Skatteavdrag för grön teknik

Laddboxarna är berättigade till det nya skatteavdraget för grön teknik som infördes den 1 januari 2021. Detta gäller när du köper laddutrustning tillsammans med installation och avdraget är redan gjort när du får din faktura. 

Läs mer om skatteavdraget här

Installation

Vi ser till att boxen installeras på ett korrekt sätt. Tillsammans med vår samarbetspartner Mer erbjuder vi installation av laddboxen som du beställer via oss.

Läs mer om installationen här

Dynamisk lastbalansering

Väljer du en laddbox med tillvalet dynamisk lastbalansering använder laddboxen en extern mätare som skyddar din huvudsäkring. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang.

Frågor

Har du frågor eller funderingar kring laddboxarna kontakta vår kundtjänst genom att fylla i formuläretskicka ett mail eller ringa 0586-750 100.

Du kan också se vanliga frågor och svar på Mers hemsida (extern länk, öppnas i nytt fönster)