Ladda i bostadsrättsförening eller samfällighet

Vill du erbjuda de boende laddning på parkeringsplatsen? I samarbete med Mer erbjuder vi ett framtidssäkert och skalbart laddsystem.

Med en laddlösning från Mer får du och dina grannar ett framtidssäkert och skalbart laddsystem. Vi erbjuder en flexibel betalningslösning för de boende med rättvis kostnadsdelning och där vi står för löpande service och underhåll.

Skalbar laddanläggning

De olika laddarna från Mer monteras på vägg eller pelare och har kablar eller uttag som passar alla typer av elbilar och uppladdningsbara hybridbilar. Laddlösningen kan enkelt anpassas och utvidgas efter behov.

Dynamisk lastbalansering

Dynamisk lastbalansering säkerställer att laddhastigheten justeras kontinuerligt efter tillgänglig kapacitet i byggnaden. Med dynamisk lastbalansering laddas bilarna så snabbt som möjligt utan att behöva betala för extra kapacitet. Detta säkerställer driftsäkerheten i anläggningen samtidigt som det är kostnadsbesparande.

Enkel fakturahantering

Med en smart laddanläggning från Mer får du rättvis kostnadsfördelning – användarna får en egen faktura från Mer och betalar för sina egna elkostnader. Den flexibla lösningen ser till att ägaren av anläggningen själv kan bestämma priset för laddning – med uppgörelser som hanteras av Mer.

Tips för att undersöka intresse

Har ni funderat på att investera i elbilsladdning till föreningen? Ofta finns det många frågor: vilken typ av laddare ska vi välja? Hur många elbilsladdare ska vi investera i från början? Hur ska det finansieras och hur får vi till en rättvis kostnadsfördelning? Här har vi samlat tips, steg för steg, för att underlätta processen.

Läs tipsen steg för steg här (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Beräkna pris

Testa Mer's beräkningsverktyg för att få en indikation på vad laddinfrastruktur kan komma att kosta hos er. Det totala priset är exklusive eventuellt stöd från Naturvårdsverket, där du för tillfället kan få ett bidrag på 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna, dock högst 15 000 kr per laddpunkt.

Beräkna priset här (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Vill du veta mer?

Vill du diskutera en lösning i din bostadsrättsförening eller samfällighet är du välkommen att kontakta vår energirådgivare.